Bevlogen (blijven) presteren

03-09-2020

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers blijven presteren in deze bijzondere tijden? De sleutel ligt in het vergroten van de bevlogenheid van je mensen. Nu misschien wel meer dan ooit, want door wat er gebeurde afgelopen maanden staan veel teams en hun doelen onder druk.

Bevlogen mensen halen voldoening uit hun werk en voelen zich energiek, vitaal en trots. Bevlogenheid levert daarmee een belangrijke bijdrage aan onze psychische en lichamelijke gezondheid, maar ook aan het prestatievermogen en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het maakt mensen productiever en innovatiever. Meer bevlogenheid heeft hiermee een grote positieve maatschappelijke en economische impact voor werkend Nederland en mogelijk ook voor jouw organisatie.

Uit onderzoek van Gallup en Effectory blijkt dat organisaties met een groot aantal bevlogen medewerkers beter presteren op de volgende indicatoren:

Dus juist nu moet je als ondernemer en/of als leidinggevende durven investeren. Want bevlogenheid ontstaat niet vanzelf, het is een state-of-mind die ontstaat wanneer mensen sterk betrokken zijn bij de organisatie waar ze voor werken, plezier hebben in wat ze doen en daarbij bruisen van energie.

Om je daarbij te inspireren en helpen is op 1 september de landelijke campagne ‘Bevlogenheidsboost 2020’ gestart. Het doel: BV Nederland 100 dagen lang een boost geven op het verhogen van de bevlogenheid en het prestatievermogen van teams en medewerkers. Experts uit de wetenschap, topsport en bedrijfsleven laten hun licht schijnen op thema's als: verbondenheid met een hoger doel/purpose, psychologische veiligheid, het stellen van heldere inspirerende doelen, leiderschap, vitaliteit, voorkomen van werkstress, etc.

Geïnteresseerd? ​Schrijf je hier gratis in! 

Copyright 2017 Krol Wezenberg